Skip to main content
Ajankohtaista

Kun vatsa voi hyvin, koko keho voi hyvin – Ja päinvastoin!

By 18.3.2019No Comments

Kun närästää tai vatsassa nipistää, koko kehossa tuntuu tukalalta. Ihan tuttu tunne monelle meistä. Vatsan toimintaan vaikuttaa ruokavalio, eikä yllätyksenä monellekaan tule jännitys tai stressi. Vatsan ja koko kehon hyvinvointiin voi vaikuttaa ruokavaliolla, itselle sopivalla liikunnalla ja positiivisella asenteella.

Vatsan paras lääke on terveellinen ruoka.

Terveellisen ruokavalion perusteet ovat yksinkertaiset: Kuidut, kasvikset ja vihannekset. Näistä suoliston hyvät bakteerit tykkäävät! Huonot suolistobakteerit taas elävät sokerista ja kovista rasvoista.

Vesi on luonnon oma eliksiiri, jota saa juoda. Riittävä nestemäärä tukee aineenvaihduntaa. Kuidut sitovat vettä ja kulkeutuvat kivuttomasti suoliston alusta loppuun. Pari litraa vettä vuorokaudessa on sopiva määrä. Vettä on hyvä olla aina saatavilla. Veden juonti usein unohtuu.

Entsyymit ja maitohappobakteerit avuksi

Entsyymit helpottavat vatsan toimintaa. Varsinkin silloin kun et voi välttää juhlien herkkupöytiä. Juhlapyhät pistävät vatsan koetukselle, ja moni tunteekin, ettei esim. joulun tai pääsiäisen pyhistä selviydy takaisin arjen pyöritykseen. Tällöin kannattaa testata entsyymivalmisteita.

Maitohappobakteerit tukevat suoliston omaa bakteerikantaa. Antibioottikuuri verottaa hyviä bakteereja esimerkiksi antibioottikuurin aikana. Auta suolistoasi palautumaan maitohappobakteerikuurilla. Itsehoidolla onnistut, ja kehosi kiittää!

Ota yhteyttä!