Skip to main content
Ajankohtaista

Ihon oireet. Mistä apua

By 18.3.2019No Comments

Iho on ihmisen suurin elin, joka usein oireilee ensimmäisenä allergiaan tai muihin sisäisiin ja ulkoisiin ärsykkeisiin. Iho joutuu kosketuksiin ulkoisten ärsykkeiden kanssa, jolloin herkkäihoinen alkaa oireilemaan, kun taasen ”kovanahkainen” pääsee helpommalla.

Ihon oireita voi aiheuttaa aurinko, vaatteet, pesuaineet, hajusteet ja lääkkeet.
Atooppinen iho on sairaus, jossa iholla on suurempi taipumus kuivua ja tulehtua, jolloin se vaatii enemmän hoitoa, ja huolenpitoa kun tavallinen iho.

Atooppisen ihon hoito

Atooppista ihoa kannattaa hoitaa, ettei ihon kunto huonone, ja tilanne pääse pahaksi. Päivittäinen ihon hoito heti suihkun jälkeen ihoa hoitavilla aineilla, auttaa.

Erilaiset ihotyypit tarvitsevat suojakseen erilaisia tuotteita. Vain kokeilemalla saa selville sopiiko omalle iholle öljyinen vai voidemainen tuote.

Talvella iho vaatii enemmän kosteutta, kun kesällä. Suihkuista ja kylvyistä iho tykkää aina, koska puhtaus on iholle iloinen asia! Kunhan muistaa tämän jälkeen suojata ihon, että se ei kuivu. Myös pesuaineissa on oltava tarkka, ettei käytä liian vahvoja aineita, jotka ärsyttävät ihoa.

Ihonhoitotuotteita löytyy joka lähtöön! Valinnanvaraa on riittämiin. Testaamalla löytää oikean, mutta ammattiapua saa tuotteen valintaan.

Ota yhteyttä!